AKTIVITETER PÅ OCH RUNT MYSSJÖ

Vi mår bra av att vara ute i naturen. Både fysiskt och psykiskt.

På Myssjö kan du gå vilse med flit i skogen eller uppleva naturen flytandes på sjön Yngern. 

Här är några aktiviteter som vi rekommenderar. Kontakta oss utifrån dina särskilda önskemål och behov.


vandring
trad
envatten
skylt2
led1


Utforska naturen på ön Myssjö


Myssjö är cirka 3 kilometer lång och 2 kilometer som bredast och består av varierad skog med bland annat gamla ekar. Man kan se spår i skogen av de odlingsmarker som en gång har funnits på gården. Läs mer om Myssjös historia


På ön finns både bäver, rådjur, älg, grävlig, räv och vildsvin. Ön har även ett rikt fågelliv. Här finns bland annat havsörn, fiskgjuse och storlom. Här du kan andas frisk luft, lyssna på naturen, smaka på eller ta ett dopp i Yngern, en av Sveriges renastre insjöar.Besök Envättens naturreservat


Möt vacker gammelskog som i sagans värld. Under ytan i Stora Envättern har du möjlighet att se allt liv som lever där, då siktdjupet är stort. Grilla gärna vid någon av naturreservatets anlagda eldplatser. Läs mer på Länsstyrelsen Stockholms hemsidaVandra på Sörmlandsleden


Kombinera en vandring med en övernattning på Myssjö gård.
Läs mer om natur- och kulturlederna på Sörmlandsledens hemsida


Tips 1! Åk kommunlat från Stockholm till Mölnbo eller Gnesta. Vandra på Sörmlandsleden och övernatta hos oss på Myssjö. Vandra vidare till Nykvarns centrum och ta fjärrtåget tillbaka till Stockholm.


Tips 2! Överraska någon och bli upphämtad i Yngsviken med dukat bord på flotte efter en vandringstur. Ta en flottur på sjön Yngern och avsluta kvällen med övernattning hos oss. Hör av dig till oss, så sätter vi ihop en personlig överraskning tillsammans.

Läs mer om våra boendealternativ

flottur1
flottur2
flottur
flottur4
flotte
IMG_2087
IMG_1867
tur
IMG_2098
födelsedagspresent

Ta en flottur på Yngern

1 timmes tur med kapten: 300 kronor per person 


2 timmars tur med kapten: 500 kronor per person


Obs! Minst 4- max 15 personer för bokning. 50 procent rabatt vid övernattning hos oss på gården.


Flytväst ingår om så önskas.

Upplev naturen flytandes på flotte på en av Sveriges renaste insjöar. Här finns ett rikt djur- och naturliv.  Vi erbjuder unika turer runt ön Myssjö och anpassar oss efter dina önskemål. Ta exempelvis med er något att grilla och dricka, så fixar vi kylskåp och grill på färden.

Våra flottar puttrar fram och drivs självklart med elmotor. Flotten möbleras utifrån behov. På flotten finns även en badstege för att enkelt ta sig upp och ner ur vattnet. Ta med kläder efter väder, badkläder och kikare.


Yngern är näringsrik med mycket rent vatten. Här finns gott om abborre och gädda. Perfekt för en fisketur! Fiskeutrustning kan du hyra av oss. På Fiskekorts hemsida kan du köpa fiskekort

Tips! Varför inte kombinera aktiviteten med övernattning?


Läs mer om våra boendealternativ

kanadensare
kanadensare1
kajaktur
kajak

Paddla kanadensare eller kajak

Hyr en kanandensare (2 personer): 200 kronor för en kvälls- eller morgontur

Hyr nybörjarkajak för en person: 150 kronor för en kvälls- eller morgontur


Flytväst ingår.

Upplev naturen med kajak eller kanandensare. Gör ett strandhugg någonstans på färden och utforska de öar som finns i Yngern som är en av Sveriges renaste insjöar.


Här finns ett rikt djur- och naturliv.  Spana in någon av de bäverbon som finns i närheten. Har du tur så kan du se dem simmandes i vattnet. Eller våra fåglar som  havsörn, fiskgjuse och storlom som bor i närheten.


Våra kajaker har spöhållare, perfekt för en fisketur. Ta med kläder efter väder, badkläder, picknickkorg och kikare på färden.


Tips! Varför inte kombinera aktiviteten med övernattning? Du får använda gårdens kanadensare eller kajak gratis vid övernattning. Läs mer om våra boendealternativ

företagsevent
kanadensare3
kraftor
konferens
brasa

Bjud in till fest eller konferens - naturligtvis!

Dags för födelsedagskalas eller möhippa? Samla vännerna för en återträff eller annordna en annorlunda konferens? Vad passar bättre än att göra så i naturen? 

Hör av dig till oss så planerar vi ihop något utöver det vanliga. På det naturligaste sättet såklart.
Ibland kan det enklaste bli det mest minnesvärda. Inga konstigheter.