Myssjö gård
Bröllop

FIRA HÅLLBARARE PÅ
MYSSJÖ GÅRD

Skapa minnen för livet och fira ert bröllop eller fest på ön Myssjö, omgiven av tystnaden och den vackra naturen i Stockholms län. Välj att viga er flytandes på flotte eller i körsbärslunden på gården. Fortsätt firandet ute i det gröna eller i gårdens nyrenoverade lada för upp till 70 sittande gäster.


Bröllopspar på flotte
Bröllopsskål
vidvatten
Nygifta
bukett

VIGSELCEREMONI PÅ FLOTTE

Välj att ha vigselceremonin flytandes på flotte i sjön Yngern, omgiven av naturen.

Priser:

Vigsel på flotte driven med el-motor, upp till 20 personer, 1,5 timme: 5 000 kronor
Extra timme: 1 500 kronor

 

I priset ingår:

 • Planeringsmöte och visning på plats

 • Kapten för transport med flotte till och från ön (cirka 100 meter)

 • Bröllopsportal utan utsmyckning
 • Bord och stolar
 • Lån av glas och champangekylare
ladans_interiör
Bordsdukning
Ladans loft
Pingis på loftet
musiker
Vy från ladans loft
Utebaren
Grillning
Bordsplacering
Ladans stora glaspartier
mat och dryck
Bordsplacering
DJI_0282
DSC00897
ladan_exteriör
landan
par

FIRA BRÖLLOP OCH FEST I LADAN

Bjud in till fest i gårdens lada med plats för upp till 70 sittande gäster. Här skapar ni er fest på det sätt ni vill. Med egen mat, dryck och dekoration är det ni som sätter gränserna. Ladan passar utmärkt både för middag, dans och fest och kan hyras under maj-september. 


Ni får tillgång till ladan från fredagen för dekoration och uppdukning till söndagen för grovstäd. På bröllopsdagen får lokalen nyttjas mellan klockan 14.00–01.00. 

Vid hyrning av ladan så blir ni de enda gästerna på gården.
Ni ansvarar för att festen är för ett slutet sällskap samt hanteringen av egen medhavd dryck.


Kontakta oss för offert för just er fest


Det här ingår i priset:

Planeringsmöte och visning på plats

Tillsynsperson på plats under bröllopet

Kapten för transport med flotte till och från ön

Bord och stolar

Servis, glas och bestick 
Enklare ljus- och ljudutrustning

Torrtoalett

Utekök 

Utemöbler

Bastu 

Tillgång till förtöjd flotte
Transport av sopor från ön

Slutstädning

 

Tillval:

 • Bröllopsplanering: 750 kronor i timmen
 • Utsmyckning och dukning av ladan: 5 000 kronor
 • Flottur på Yngern, för max 25 personer: 3 000 kr
 • Extrastäd samt nedtagning av dekorationer medmera: 2 000 kr
 • Diskning: 2 000 kr

 

Bokning av bröllop
I samband med att bokning bekräftas skriftligt, betalas 50 procent i förskott. Resterande summa faktureras efter bröllopsdagen. Kostnadsfri avbokning kan göras senast 5 månader innan bröllopsdagen. Vid avbokning mellan 5-2 månader debiteras 50 procent av det avbokade värdet. Vid avbokning senare än 2 månader innan ankomst debiteras 100 procent av det avbokade värdet.

Hjälp med mat och musik?

Behöver du hjälp med exempelvis catering, serveringspersonal eller musiker till er fest?
Inga problem, vi samarbetar med flera duktiga företagare i området. Hör av dig till oss så planerar vi ihop något utöver det vanliga. På det naturligaste sättet såklart.


Flottellets interiör
Flottellets entré
Flottellet på sjön
Flottellet åker


BOKA FLOTTELLET - GÅRDENS BRÖLLOPSSVIT


På Flottellet kan ni njuta av varandras sällskap och naturen runt omkring. Vi på Myssjö gård finns i närheten och hjälper er om du  har frågor. Vi erbjuder en bekväm och säker upplevelse i naturen med frukost, service och komfort där du får uppleva något unikt på en relativt outforskad plats. Läs mer om vårt flytande hotell


Torkade blommor

ANORDNA ETT MER HÅLLBART BRÖLLOP

Visste du att ett vanligt bröllop generar 63 ton koldioxid? Det är mer än vad en person förbrukar på ett helt år!  Så det finns en hel del som man kan göra för att få en mer hållbar och ekovänligt firande.


Tips på hur du arrangerar ett hållbarare bröllop: 

 • Tänk lokalt. Leta efter lokala blommor, mat och dryckesalternativ. Våga tänk veganskt, vegetariskt eller viltkött när det gäller mat. Välj utifrån säsong. Ditt koldioxidavtryck kommer att bli mindre samtidigt som du stödjer de lokala näringslivet.

 • Papper. Välj gärna inbjudningskort och kuvert gjort av återvunnet papper och bläck som är skonsam mot miljön. Ett alternativ kan ju också vara att skicka en snygg elektronisk inbjudan, så sparar ni både portokostnader och transport.

 • Transporter. Planera och samordna era inköp. Det resulterar i mindre förpackningsavfall och vikt. Tipsa gästerna om att samåka eller åka kollektivt. Eller hyr och hämta dem med buss.
  En möjlighet till trevlig samkväm, innan festligheterna börjar.

 • Låna, hyr eller köp second hand. Fundera på om ni måste köpa nytt. Bröllopskläder är oftast något som används en gång i livet, så varför inte köpa dem second hand? Det finns företag som är specialiserade på återbruk och uthyrning av bröllopskläder. Porslin kan också hyras, mycket finare och miljövänligare alternativ en engångsprodukter.

 • Miljövänlig konfetti. Blomblad och fågelfrön är bra miljövänliga alternativ till konfetti och glitter att kasta över brudparet. Det finns även nedbrytbar konfetti att köpa. Gillar man att pyssla kan man göra egen konfetti genom att stansa löv.

 • Dekorationer. Planera lite extra kring valet av dekorationer för att minska skräpavfall. Skulle levande växter kunna kompletteras fint tillsammans med snittblommor? Välj textilier av återvunnet material eller naturliga fibrer istället för tillverkade fibrer, så minskas ditt koldioxidavtryck. Istället för ballonger kan man blåsa såpbubblor, hänga upp flaggspel eller hitta egna innovativa sätt att fira.

 • Skippa ful-ljusen. Välj stearinljus, det är ett bra val för klimatet eftersom stearin tillverkas av förnybara råvaror till skillnad från paraffin som görs av fossila råvaror som olja. Svanenmärkta ljus ska innehålla minst 90 procent stearin. Ett annat alternativ är att använda bivaxljus. Bivaxljus avger varken rök eller gifter när de brinner. Överkänsliga personer mot vanliga ljus kan till och med uppleva en förbättring av sin allergi eftersom bivaxet rensar upp i den dåliga luften.

 • Matsvinn. Blev det mat över efter festen? Ordna en efterfest hemma eller låt gästerna få ta med sig mat hem.

 • Tänk skräp. Varje evenemang genererar avfall. Se till att er bröllopsplanerare och lokaluthyrare har en plan för återvinning och kompostering.