Myssjö gård
Hitta hit

HITTA TILL MYSSJÖ GÅRD

Myssjö gård ligger på ön Myssjö mellan Nykvarn, Södertälje och Gnesta i Stockholms län och är den enda fastigheten på Myssjö.
Gården ligger 100 meter från fastlandet och du tar dig över med båt eller flotte till ön under sommaren eller går över isen

under kallaste vinterhalvåret. 

HÄR ÄR VI

Ön Myssjö, där vi befinner oss är den näst största ön i sjön Yngern och ligger inbäddad i ett skogslandskap med liten bebyggelse. Vi rekommenderar dig att använda Google maps för vägbeskrivning, då andra appar visat felaktig väg hit. 


Vår adress är: Sjunda 80,646 93 GnestaVandra hit
Sörmlandsledens Etapp 13 ligger i anslutning till Myssjö gård. Åk kommunalt från Stockholm till Mölnbo, Järna eller Gnesta. Vandra på Sörmlandsleden och övernatta hos oss på Myssjö. Vandra en längre etapp till Nykvarns centrum och ta fjärrtåget tillbaka till Stockholm. Alternativt vandra tillbaka till Mölnbo, Järna eller Gnesta eller förboka en Sverigetaxi som kör till Mölnbo eller Gnesta för cirka 500 kronor.
Etapp 11+12:
Järna till Yngsviken, 17,5 km
Etapp 12:1+12: Mölnbo till Yngsviken, 12,5 km
Från Yngsviken, fortsätt på Etapp 13 och gå fram till grusväg, ca 1 km. Därifrån finns en hänvisningsskylt till Myssjö gård, en promenad på ca 2,2 km.

Läs mer:
Etapperna på Sörmlandsledens hemsidaÅk buss tillsammans

Är ni en grupp som vill samåka till oss? Vi har inlett ett samarbete med Björcks Resor som erbjuder busstransport till och från fastlandssidan, där vi hämtar upp med vår el-drivna flotte.

Deras minsta buss är en VIP-buss med plats för 17 personer samt förare. Övriga bussar har plats för 49 - 77 passagerare.

Till Björcks hemsida för förfrågan och bokning av busstransport
Skriv i rutan på deras hemsida att du önskar åka till Myssjö gård. Så kommer du tillsammans med Björks medarbetare komma fram till vad som passar er bäst.Med bil

Det tar ca 50 minuter att ta sig med bil från Stockholm central.

Sväng in från Gnestavägen vid hänvisningsskylten till Stora Envättens naturreservat. Efter cirka 200 meter finns en väg till höger med bom. Koden till bommen får du efter att du bokat.  Följ  hänvisningsskyltarna till Myssjö gård. Det finns en skyltad parkeringsyta i anslutning till upphämtningsplatsen på fastlandssidan. Du ser gården på andra sidan vattnet, cirka 100 meter från fastlandssidan. Tuta, ring eller hojta till när ni i framme så kommer vi och hämtar upp er med vår flotte.Kollektivtrafik

Tyvärr så finns i dagsläget ingen kollektivtrafik i närheten. Samåk gärna om ni är ett större sällskap.